Almaregården

Almaregårdens Lakrits

Som gamla lakritsälskare ville vi göra en egen lakrits tillverkad precis i vår egen smak. Almaregårdens Lakrits är gjord av naturliga råvaror och smaksatt med lakritsrot från Iran, som anses vara den bästa i världen. Vår lakrits är helt vegetabilisk då den är fri från gelatin och gjord efter gammalt recept med tillverkning på Söderslätt i Skåne.

Våra produkter är tillverkade av naturliga råvaror utan E-nummer. Almaregårdens Lakritspeng och Gammeldags violblomma är glutenfria.

En söt och en salt lakrits fick det bli. De har sedan fått sällskap av den naturella, också den söt men endast smaksatt med lakritsrot vilket ger en renare lakritssmak. Chili lakritsen är för dig som vill ha en eldig lakrits. Ät och njut, om en stund kommer hettan. Lakritspengen? Jo, den var så god så den blev vår femte lakritssort. Men säkert inte den sista.

samladeverk

Till Jul 2015 fick vi fram den 6:e sorten lakrits; Almaregårdens Jullakrits. Den har under 2016 fått sällskap av Almaregårdens KRUT Lakrits och i samband med att vi öppnade 2016 års Juluställning så kom Almaregårdens Granskottslakrits. Så nu har vi 8 sorters lakrits

Den gammaldags violblomman hade vi tänkt som ett tillbehör till den salta lakritsen. Som barn gjorde man ju egna smaker i munnen, genom att blanda olika godis. Prova själv med en bit salt lakrits och en gammaldags violblomma. Gott? Och för dig som inte gillar smaken av lakrits har vi tagit fram kolaskruven… Låt dig väl smaka!

Christina & Peter Sandgren på Almaregården

Almaregårdens Lakrits är kvalitetscertifierade för livsmedel enligt Svenska IP-Sigill. IP sigill_1
Salt_2016_webb Söt_2016_webb Natur_2016_webb
Almaregårdens Saltlakrits

En god saltlakrits med lagom sälta

Almaregårdens Sötlakrits

En sötlakrits med hög halt av lakritsrot

Almaregårdens Naturlakrits

En sötlakrits som bara smaksatts med lakritsrot

Chili_2016_webb Lakritspengar_2016_webb Krut_2016_webb
Almaregårdens ChiliLakrits

En sötlakrits med chili. Vänta, om en stund kommer hettan

Almaregårdens Lakritspengar

En glutenfri saltlakrits med lite mjuk konsistens

Almaregårdens KRUT Lakrits

En sötlakrits som vi rullat i socker, salmiak och lakritspulver. Inte stark men mycket lakrits smak

Granskott_2016_webb Jul_2016_webb Viol_2016_webb
Almaregårdens GranskottsLakrits

En sötlakrits som vi smaksatt med granskott. Granskott, även känt som Nordens citroner pga dess höga halt av C-vitamin och smak av citrus, är en smaksättare som ibland dyker upp i gamla recept. Användes på medeltiden som kosttillskott för att bland annat minska risken för skörbjugg, dvs c-vitaminbrist. Vi använder den bara som en naturlig och god smaksättare av vår lakrits. Granskotten skördas på våren och just våra granskott kommer från Gunnar Göthner i Degeberga, Skåne. Han är Sveriges största julgransodlare och odlar julgranar till försäljning för bland annat Almaregårdens Gårdsbutik.

Almaregårdens Jullakrits

Ett gästspel i vårt sortiment under oktober – december. Detta är i grunden en sötlakrits, som smaksatts med julens kryddor och smaker. Smaken av pepparkakor ligger inte långt bort…..

Almaregårdens Gammeldags violblomma

Som barn gjorde man egna smaker i munnen. Det har vi fortsatt med. Blanda viol och saltlakrits. Gott?

Detta är då ingen lakrits utan en smakbrygga” till saltlakritsen eller som en god, söt violsmakande godisbit.

Glutenfri.

Kola_2016_webb
Almaregårdens Kolaskruv

För den stackare som inte tycker om lakrits, eller för dig som vill variera sig lite. En söt godisbit med smak av kola.

Ej lakrits