Kahls Kaffe

Kahls kaffevärld

Hur man tillreder kaffe på rätt sätt är basen i den kunskap som är nödvändig för att förstå kaffets magiska värld. När den finns är man redo att gå in i nästa fas. Nästa fas är att smaka, för nästan alla människor har en speciell åsikt om hur kaffe ska smaka, men få har fått möjligheten att verkligen prova. Många tycker också det är intressant var kaffe har vuxit, andra hur det har odlats. En del är intresserade av historien bakom kaffet. Det är vårt uppdrag att vägleda dem till rätt smak och kunskap i vår stora kaffevärld. Hur kaffe serveras kanske är mest personligt av allt. Det är så mycket som påverkar vår känsla och uppfattning om kaffe, och det förändras hela tiden beroende på stämning, miljö och förväntningar. Vårt mål är att njutningen och stimulansen av kaffet blir optimal.

Mats Nilsson, VD, Kahls

Hos Smaker & Saker hittar du ett brett sortiment av bryggmalet kaffe, både single origin och smaksatt.

SINGLE ORIGIN betyder att man tar ett kaffe från en speciell farm eller kaffen från samma område och blandar dessa. Det kan vara några farmer som går ihop och säljer sitt kaffe för att få lite mer volym etc. Man kommer nära ett Single Estate kaffe, men inte hela vägen fram. Kahls Single Origin kaffen är noga provsmakade och rostade för att du skall få en riktigt lyxig kopp kaffe, espresso eller vad du väljer att tillreda.

 

Sorter
Monsun Malabar 200gr
Under de månadslånga sjöresorna från Indien till Europa under 1700-talet ändrades kaffelastens karaktär pga extrem luftfuktighet och man upptäckte senare att dessa förhållanden hade en positiv inverkan på både färg och smak. Idag efterliknar man denna process genom att låta de skördade och tröskade kaffebönorna ligga i lagerhus under juni till september. Det regnar varje dag under monsunen och denna mycket fuktiga luft påverkar bönorna, de sväller och blir lätta och får en gyllene färg. Vi har valt att rosta detta rena arabicakaffet mörkt. Resultatet är en mogen, mjuk och mycket fyllig smak. Avslutningen är lång, nästan sirapslik, helt ren och utan syrlighet.

SMAKSATT KAFFE
För speciella tillfällen kan det vara gott med lite smaksatt kaffe. Kaffe med smak av apelsin eller med kardemumma. Kahls smaksätter sina kaffen med aromer som är fria från allergener för att det skall passa alla. Sortimentet är brett och jobbas på ständigt för att förbättras och förfinas.

Smaker
Kardemumma Kaffe 100 g
Choklad Kaffe 100 g
Irish Cream 100 g
Amaretto Kaffe 100 g
Hasselnöt Kaffe 100 g

 

Till första sidan
Till toppen av sidan