Malmö Chokladfabrik

En ren njutning!

Chokladtillverkning from bean-to-bar
Malmö Chokladfabrik är Sveriges enda tillverkare av choklad från kakaobönor. Under resor till förtrollande och spännande platser i Sydamerika och Afrika ser man till att försäkra sig om att chokladen tillverkas av de bästa kakaobönorna. Dessutom tar man med sig idéer och inspiration till nya produkter och vidareutveckling av utbudet. På plats i Malmö får man sen de utvalda och torkade kakaobönor levererade i jutesäckar, precis som för 100 år sedan. Kakaobönorna rostas långsamt för att bevara aromen. Hur länge och vid vilken temperatur bönorna rostas avgörs bland annat av ursprung och skörd. Vid slutet av rostningen doftar hela kvarteret av kakao. Efter rostningen mals kakaobönorna och mixas med ekologiskt rårösocker och eventuellt kakaosmör. Chokladen valsas i upp till tre dagar så att chokladen ska bli slät och len. Efter detta stöps bland annat chokladkakor och praliner av chokladen. Resan from bean to bar är avslutad.
Njut väl!

En perfekt njutningsfull present, både till dig själv och någon du tycker om.

Choklad är en av livets höjdpunkter och finns i ett antal olika utföranden och smaker. Med andra ord finns det något för oss alla! Vi har valt choklad från Malmö Chokladfabrik för att den håller hög klass, är lokalt tillverkad och inte innehåller några onödiga tillsatser. Klicka på loggan så kan du läsa mer om fabrikens historia och om choklad.

 

Nedan ser du en del av vårt utbud.

1888
Den svenska kvalitetschokladen ”1888” är Malmö Chokladfabriks egentillverkade choklad gjord på utvald kakao och himmelskt rörsocker för den där lyxiga smakupplevelsen. Vissa av recepten är ovärderliga originalrecept med smakfyllda anor från början av 1900-talet och den förnämliga Mazetti-fabrikens storhetstid. Dessutom är 1888-serien fri från onödiga tillsatser. Läs mer här.

Smaker
1888 Origin
Master Blend
Denna långvariga och balanserade choklad är rik på härliga nötiga och fruktiga toner och passar utmärkt till exempelvis ett vin eller portvin. (70%)

1888 Flavored
Lingonberry

Mörk choklad som med sin ton av lingon för sinnena till våra fantastiska svenska skogar om hösten. (65%)
Lime 
Kombinationen av rik choklad och frisk lime blir till en spännande smakupplevelse för den äventyrslystne. (65%)
Mint 
Mörk choklad med uppfriskande pepparmint som, förutom att den är otroligt god som den är, också kan lyfta klassikern ugnsbakade päronhalvor med grädde till en ny smaknivå.  (65%)
Chili
Mörk och intensiv choklad som vi har givit lite av chilifruktens förföriska hetta. (65%)

1888 Bits N´Pieces
Salt/Liquorice
Den här chokladen bjuder inte bara på en finstämd balans mellan sött och salt utan också på det spännande mötet mellan lakrits och kakao. (65%)

Övrigt
5g Neapolitalbitar
En styckförpackad bit av  ”1888 – Master Blend”. (70%)

Klicka här för att komma till 1888 smakguide med dryckestips.

1888 MUU
Milk Chocolate
Ingen kan motstå upplevelsen av djup mörkrostad kakao som möter ljuvlig mjölk. (40%)
OBS! Har inte samma sammansättning som övriga 1888-sortimentet. Innehåller bla. mjölk.

Chocolate Garden
Frukter, bär och nötter dragerade i choklad och förpackade i en tilltalande och charmfull presentförpackning. Passar utmärkt att ge bort som gåva eller när man helt enkelt bara vill unna sig själv lite extra lyx i vardagen. Denna serie tillverkas för hand i en liten chokladfabrik i södra Polen. Företaget är liksom Malmö Chokladfabrik en liten familjefirma som bryr sig om kvalitet.

Apelsinskal i mörk choklad
Smakrika bitar av apelsinskal i kraftfull mörk choklad. Kakaohalten är minst 46,1%.

 

Cashewnötter i mjölkchoklad och chili
Härliga cashewnötter doppade i ljuvlig mjölkchoklad som har tillförts en gnutta hetta från chili. Kakaohalten är minst 33,6%.

 

 

Mandlar i vit choklad med kokos
Knapriga mandlar doppade i silkeslen vit choklad med krispig kokos. Kakaohalten är minst 25,9%.

 

 

 

Äpple i mörk choklad och kanel
Saftiga bitar av äpple doppade i kraftfull mörk choklad som smaksatts med kanel. Kakaohalten är minst 46,1%.

 


Emma & Albert Fudge
Gammeldags och traditionsenlig fudge i snygg förpackning som är smakrik och har en gräddig och mjuk konsistens. Malmö Chokladfabrik har plockat fram de allra finaste smakkombinationerna och det är bara för dig att njuta.

 

Vanilj & Chokladfudge
Mjuk, silkeslen och söt fudge där den härliga djupa chokladen ackompanjeras av en ton av vanilj.

Rom & Russinfudge
En klassisk och något vuxnare smakkombination.

 

 

 

Lakritsfudge
Lakritsens salta egenskaper skapar i kombination med fudgens sötma en spännande smakupplevelse.

Chokladfudge
Klassiskt fudge med en härlig chokladsmak som tar dig tillbaka till traditionens begynnelse.

 

 

 

TANT RUT
Tant Rut är en fiktiv person som delvis är baserad på ett verkligt människoöde. Varumärket är en hyllning till alla de kvinnor som arbetat i Malmö Chokladfabrik genom åren varav en del faktiskt hette Rut. Vissa arbetade på fabriken i nästan 50 år. Många hade makar, barn, släkt och vänner på fabriken och många bodde i kvarteren runt Chokladfabriken. Doften av choklad följde dem genom livet och deras ande är fortfarande närvarande i lokalerna.

 

Apelsin & ingefära i mörk choklad
Apelsin- och ingefärapralinerna stoltserar med både sött och syrligt. Varje strut innehåller nio praliner à 10 gram, precis enligt karamelltraditionen hos Malmö Chokladfabrik och även om smakkombinationen av Apelsin och Ingefära är av ny härkomst vet vi med säkerhet att Tant Rut hade gillat de rena smakerna. Ekologisk och Fairtrademärkt.

 

 

Citron & lakrits i vit choklad
En spännande kombination av citronens syra och lakritsens sälta som tillsammans bildar en frisk och smakrik upplevelse. Varje strut innehåller nio praliner à 10 gram, precis enligt karamelltraditionen hos Malmö Chokladfabrik. Tant Rut hade bjudit på Citron/Lakrits vid varje tillfälle som bjuds. Ekologisk och Fairtrademärkt.

 

 

Kaffe & kokos i ljus choklad
Kaffe och Kokos ger en smakrik och vuxen pralin med mycket sötma. Pralinen passar utmärkt tillsammans med en kopp het espresso, även fast man på Tant Ruts tid helst drack vanligt bryggkaffe. Varje strut innehåller nio praliner à 10 gram, precis enligt karamelltraditionen hos Malmö Chokladfabrik. Ekologisk och Fairtrademärkt.

 

 

Päron & kardemumma i ljus choklad
Kombinationen av päron och kardemumma ger en mjuk smakupplevelse med det där lilla extra. De rena smakerna smälter samman och passade lika bra på Tant Ruts kaffekalas för 90 år sedan, som idag. Varje strut innehåller nio praliner à 10 gram, precis enligt karamelltraditionen hos Malmö Chokladfabrik. Ekologisk och Fairtrademärkt

Tips på användbara länkar:
http://www.malmochokladfabrik.se/recept/

Till första sidan 
Till toppen av sidan