Godare kaffe till fler människor!
Lite kort om Sandby Kafferosteri, hämtat från hemsidan. Klicka på bilden för att läsa mer.
Sandby Kafferosteri jobbar uteslutande med fullt spårbart kaffe. Det innebär att vi kan spåra bönan hela vägen till exakt vilken bonde eller kooperativ som odlat kaffet.
För att göra bönderna och råvaran rättvisa rostar vi kaffet för hand till den punkt då varje unikt kaffe är färdigrostat. För oss finns inget som heter ”kaffe ska vara mörkt” eller ”kaffe ska vara ljust”. Färgen är oväsentlig – varje kaffe kräver sin tid, färg och egen temperatur för att det ska smaka optimalt.
Sandby Kafferosteri är ett folkligt rosteri men med exceptionell kvalitet så att fler människor kan dricka godare kaffe. Vi har mer än tio års erfarenhet från kaffebranschen. Läs mer på http://sandbykafferosteri.wordpress.com/.
Hos Smaker & Saker hittar du följande sorter;
Sorter
Smakbeskrivning under varje sort. ”Syra” anges i skala 1-10
Sandbyblandning
250g
Malet / Helböna
Kraft, fylligt, sött, choklad.
Syra 3
Slända
250g
Malet / Helböna
Elegans, frukt, balans, fräscht.
Syra 5
Costa Rica Farami Estate
250g
Malet / Helböna
Djup choklad, honung, kropp, fylligt, frukt.
Syra 6
Kalas Espresso
400g
Helböna
Super-fruktigt, balans, elegant, ”nördigt”.
Syra 6,5
Genuin Espresso
250g
Helböna
Italien, choklad, knäck, brödigt. Full kraft men utan brända smaker.
Syra 3,5