Lakritsfabriken

Sveriges första Premium Lakrits!

Så här säger Lakritsfabriken om sig själva och sina produkter.

”Många sorters lakrits innehåller härdat fett, gelatin och raffinerat socker för ”rätt” smak och konsistens. Det gör inte vår lakrits. Receptet har vi tagit fram själva och alla ingredienser är helt naturliga. Det som gör vår lakrits riktigt unik är att vi dessutom använder rismjöl i stället för vetemjöl, vilket även gör vår Premium Lakrits glutenfri.

Lakritsfabriken i Ramlösa grundades av ScandChocos egen Martin Jörgensen under 2011. Lakritsfabrikens första Premium Lakrits, gjord på lakritsrot från Iran, lanserades under Lakritsfestivalen i Stockholm i april samma år. Ambitionen är att ytterligare lansera fler sorters lakrits av andra ursprung och med nys spännande smakkombinationer.

I lakritsfabrikens Premium Lakrits blandas rismjöl, lakritsrot (6% av innehållet), sirap/rörsocker, anisolja och medicinskt kol till en lakritsdoftande massa under uppvärmning. Lakritsen spritsas sedan ut i stänger som, när de svalnat något, delas i lagom stora munsbitar. Receptet är speciellt framtaget för att smaken ska vara välbalanserad. Tydlig, men ändå rik på nyanser. Konsistensen är perfekt – mjuk och lättuggad, och bitarna precis lagom stora. Kort sagt så är vi väldigt stolta över vår Premium Lakrits. Vi tycker att den är i världsklass, och hoppas och tror att fler ska tycka detsamma!”

I Smaker & Sakers sortiment hittar du:

 

Lakritsfabriken Sweet

Sweet

Lakritsfabriken Sweet
En härlig sötlakrits med mycket smak. Innehåller 6% lakritsrot från Iran och är till största delen ekologisk. Säljs i vacker presentask a la Lakritsfabriken.
Varje ask innehåller 150 gram svensk premium lakrits.

Lakritsfabriken Sweet

Salty

Lakritsfabriken Salty
En härligt salt och smakrik lakrits. Innehåller 6% lakritsrot från Iran och är till största delen ekologisk. Säljs i vacker presentask a la Lakritsfabriken eller i smidigt handväskeformat.
 

Lakritsfabriken Minisar

Minisar

Lakritsfabriken Minisar
Gåvor i alla ära men vi på Lakritsfabriken har fått många önskemål om en bra förpackning med vår lakrits, lagom att avnjuta helt själv. Förpackningen innehåller 40 gram av vår Premium Lakrits och finns i smakerna Sweet, Salty. Förpackningen passar perfekt i handväskan och är lätt att öppna och att avnjuta var som helst!

För lakritsrecept klicka här.

 

Till toppen av sidan
Första sidan